OPŠTI UVJETI KORIŠTENJA

Uvjeti korištenja:

Korištenjem bilo kojeg dijela internetskih stranica unutar domene pravnik.ba, kao i svih pod-domena, istodobno prihvaćate sve uvjete korištenja navedene u ovim Općim uvjetima, kao i sva specifična pravila koja jesu ili mogu biti donesena za pojedine sastavne dijelove internetskih stranica unutar domene pravnik.ba. Pretpostavlja se da ste korištenjem ovih stranica, ili bilo kojeg njihovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim sadržajem pravila korištenja te da ste ih u potpunosti razumjeli i prihvatili.

Prava i obveze korisnika:

Pravnik – bosansko-hercegovački pravni portal, posjetiteljima internetskih stranica pravnik.ba u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržajem tih stranica. Svi korisnici i posjetitelji imaju pravo besplatno služiti se sadržajem stranica, pod uvjetom da ne krše odredbe ovih Općih uvjeta, Pravila foruma te svih drugih javno dostupnih dokumenata kojima se regulira korištenje stranica pravnik.ba. Internetske stranice pravnik.ba sastoje se od vlastitih sadržaja, preuzetih sadržaja, sadržaja sastavljenih od strane posjetitelja i korisnika te veza na druge stranice izvan domene pravnik.ba.

Rizici:

Korištenjem sadržaja internetskih stranica pravnik.ba korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz njihova korištenja te prihvaća koristiti njihov sadržaj isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.

Odricanje od odgovornosti:

Pravnik se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja je na bilo koji način bila povezana s korištenjem internetskih stranica unutar domene pravnik.ba, za bilo koje radnje korisnika povezanih s uporabom ili zlouporabom sadržaja tih internetskih stranica, kao i za svaku štetu koja može nastati korisniku, ili bilo kojoj trećoj strani, a u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja internetskih stranica pravnik.ba.

Tačnost informacija:

Informacije objavljene na internetskim stranicama unutar domene pravnik.ba ne moraju nužno biti potpune, iscrpne, precizne ili ažurirane te ne predstavljaju obvezujuće stručno ili pravno mišljenje. Pravnik.ba ne odgovara za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja bilo koje informacije objavljene na stranici pravnik.ba.

Poveznice:

Internetske stranice pravnik.ba sadržavaju poveznice na druge internetske stranice. Ove poveznice objavljujene su u dobroj namjeri. Pravnik.ba ne može biti odgovoran ni za kakve sadržaje koji se nalaze izvan domene pravnik.ba, a sa kojima na ovakav način može biti povezan.

Autorska prava:

Doumenti, podaci i informacije objavljeni na internetskim stranicama pravnik.ba mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika, uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Pravnik.ba polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela internetskih stranica pravnik.ba smatra se kršenjem autorskih prava, i može rezultirati sudskim i drugim postupcima protiv prekršitelja. Ukoliko smatrate da je Pravnik na bilo koji način povrijedilo vaša autorska prava ili druga prava, molimo da to prijavite na e-mail adresu. Vaš zahtjev će u najkraćem roku biti razmotren, i ukoliko ga nađemo opravdanim sporni sadržaji će biti bez odlaganja uklonjeni.

Odnos s drugim sadržajima:

Stranice pravnik.ba sadrže i dokumente, podatke, informacije, kao i veze prema drugim internetskih stranicama napravljenim od strane trećih osoba, koje će se, kad god je to moguce, kao takve označavati. Pravnik nema nadzor na navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti, uključujući one vezane za točnost, potpunost i dostupnost sadržaja na internetskim stranicama kreiranim od strane trećih osoba.

Privatnost:

Pravnik u najvećoj mogućoj mjeri štiti privatnost svojih korisnika. Pravnik.ba se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja internetskih stranica te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika. Pravnik.ba može, u skladu sa zakonom, prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom njihova korištenja portala, ili podatke unesene u postupku registracije. Pravnik.ba obvezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adresa, imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika na bilo koji način distribuirati. Pravnik.ba se obvezuje da će čuvati privatnost korisnika internetskih stranica u svim slučajevima, izuzev u slučaju kršenja ovih pravila, ili nezakonitih aktivnosti korisnika. Na pismeni zahtjev nadležnih tijela ili, direktno zainteresiranih osoba, a u svrhu istrage, pokretanja ili vođenja sudskih ili drugih postupka, Pravnik.ba može tim tijelima ili osobama dostaviti podatke koje prikupi o pojedinim osobama.

Izmjene i stupanje na snagu:

Pravnik.ba zadržava pravo izmjene ovih Uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran ni za kakve posljedice koje mogu proizaći kao posljedica takvih promjena. Promjene stupaju na snagu trenutkom njihovog objavljivanja na stranicama pravnik.ba.

Komentari na portalu i forumu

Pravnik.ba se ograđuje i nije odgovoran za sadržaj poruka i komentara objavljenih na portalu i forumu. Poruke i komentari na portalu i forumu predstavljaju stavove i mišljenja autora, a ne vlasnika, redakcije ili administracije portala i foruma. Kao korisnik portala i foruma zadržavate svu odgovornost za sadržaj poruka i komentara koje se napisali i odričete svu odgovornost Pravnik.ba portala. Kao korisnik portala i foruma, dužni ste da poštujete privatnost drugih članova i odgovorni ste za zaštitu svoje privatnosti kroz materijale koje objavljujete i kroz kontakte koje ostvarite posredstvom portala i foruma.